Rabu 06/07/2022 03:04
MENU

MENU

Berita

Tarikh Kemaskini: 30/08/2021

The 21st International Architecture Interior Design & Building Exhibition 2022 (Archidex), Kuala Lumpur Convention Centre

Pengarah Jabatan Landskap MPHS , LAr Mohd Fadhil bin Mohd Lani telah dijemput oleh ILAM (Institut Landskap Arkitek Malaysia) sebagai panel undangan dalam 'FOCUS FORUM' yang bertajuk SENIBINA LANDSKAP MALAYSIA KINI DAN AKAN DATANG yang dianjurkan oleh PAM (Persatuan Arkitek Malaysia) pada 30 Jun 2022 yang lalu. Turut hadir, President PAM Assoc. Prof. (Ind.) Ar Sarly Adre bin Sarkum yang telah merasmikan sesi forum.

Karnival Orang Asli Disambut Meriah

Karnival Orang Asli yang berlangsung di Jalan Dato' Tabal, Kuala Kubu Bharu pada 2 Julai 2022 merupakan kerjasama antara Majlis Perbandaran Hulu Selangor (MPHS) bersama pelajar akhir separuh masa Pembelajaran Jarak Jauh Fakulti Komunikasi dan Media, Institut Pendidikan Berterusan dan Pengajian Profesional (iCEPS), Universiti Teknologi MARA (UiTM), Shah Alam dan Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA).

MPHS Sita Gerai Penjaja

Majlis Perbandaran Hulu Selangor (MPHS) menyita barang-barang penjaja yang ditinggalkan di tempat awam di dalam satu operasi pada hari ini (30/6/2022) di sekitar Jalan Meranti, Bandar Baru Batang Kali.

Latihan Pengungsian Bangunan (Fire Drill)

Majlis Perbandaran Hulu Selangor (MPHS) dengan kerjasama Jabatan Kerja Raya (JKR) Hulu Selangor dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) Hulu Selangor telah menjalankan operasi bersepadu ke atas syarikat yang menjalankan aktiviti sukan lasak Rope Swing bertempat di Kuala Kubu Bharu pada 24 Jun 2022.

EnglishMalay

Contact Us