Jumaat 09/12/2022 00:26
MENU

MENU

Hari Bertemu Pelanggan Kerajaan Negeri Selangor Dengan Kerjasama MDHS bersempena LTDL 2017

Tarikh Muatnaik: 28/02/2017
Tarikh Kemaskini: 11/08/2021

Program ini dianjurkan oleh Kerajaan Negeri dengan kerjasama Majlis Daerah Hulu Selangor. Pengunjung yang hadir ke program ini dianggarkan seramai 500 orang.

Program Hari Bertemu Pelanggan diadakan pada sebelah pagi bermula jam 9.00 pagi. Turut diadakan pameran daripada jabatan-jabatan kerajaan antaranya YAWAS, Hijrah Selangor, MDHS, PDHS, AADK, Kebajikan, Air Selangor, Klinik Kesihatan Daerah serta Indah Water Konsortium. Bagi menarik minat kanak-kanak, aktiviti mewarna serta kelas belajar mewarna turut diadakan. Banyak ‘booth’ serta gerai dibuka antaranya Gerai jualan minuman (PUSPANITA Daerah Hulu Selangor), Bank Simpanan Nasional, Spritzer, Visit Terengganu (SUK Terengganu), CellMaxx dan banyak lagi.

Pada jam 2.00 petang, juru acara majlis meminta orang ramai berkumpul bagi menyaksikan ketibaan peserta lumba basikal ke garisan penamat.

Peserta Lumba basikal LTDL yang pertama sampai di garisan penamat iaitu Pelumba Dimension Data, Ryan Gibbons (Pekumba Afrika Selatan) telah memenangi peringkat kelima Le Tour de Langkawi (LTdL) 2017 dari Meru Raya, Perak ke Kuala Kubu Bharu sejauh 151.5km dengan mencatatkan masa tiga jam 27 minit 20 saat.

Tempat kedua pada peringkat kelima ini adalah Jakub Mareczko dari Team Wilier Triestina manakala Travis McCabe dari UnitedHealthcare Pro Cycling dinobatkan tempat ketiga.

John Kronborg Ebsen dari Infinite AIS Cycling Team mengekalkan jersi Raja Bukit manakala Yevgeniy Gidich dari Vino Astana Motors kekal jersi pelumba terbaik Asia.

Program turut diserikan lagi dengan pertandingan karaoke serta persembahan daripada Artis terkenal Aweera. Beliau menyampaikan sebanyak dua buah lagu iaitu “Andai ku bercinta lagi” serta “Romancinta”. Program berakhir tepat jam 5.00 petang.

EnglishMalay

Contact Us