MAJLIS ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG 2020

MAJLIS ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG 2020

Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) tahun 2020 Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) telah berlangsung dengan jayanya pada 9 April 2021 bertempat di Setia Eco Templer’s Grand Ballroom, Rawang. 

Bertemakan batik, majlis berlangsung dalam keadaan yang sederhana namun tetap meriah. Ianya disempurnakan dengan pematuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ketat seperti penjarakan sosial serta amalan memakai penutup hidung dan mulut selaras dengan saranan Kerajaan agar semua SOP dalam tempoh PKPB ini dipatuhi. 

Pada tahun ini, seramai 35 orang pegawai dan kakitangan MDHS telah menerima APC. Majlis diserikan dengan perasmian oleh YBhg. Dr. Nor Fuad bin Abdul Hamid, Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) merangkap pengarah Unit Perancang Ekonomi Negeri (UPEN).

Selain itu, terdapat anugerah lain turut disampaikan kepada para penerima pada malam tersebut iaitu Anugerah Perkhidmatan Setia 25 Tahun seramai 6 orang sebagai mengiktiraf kesetiaan dan sumbangan pegawai dan kakitangan yang terus berbakti kepada MDHS. Anugerah Jasamu Dikenang diberikan kepada 8 orang pegawai dan kakitangan yang akan bersara wajib atau pilihan. Penghargaan Belasungkawa diberikan kepada waris 2 kakitangan yang telah meninggal dunia semasa dalam tempoh perkhidmatan.

Sempena majlis ini juga, Palakresnan A/L Appo telah dinobatkan sebagai penerima Anugerah Khas Yang Dipertua yang telah disampaikan sendiri oleh Yang Dipertua MDHS, Dr. Mohd Azhar bin Mohamed Ali.

Dr. Mohd Azhar bin Mohamed Ali berkata, MDHS sentiasa komited menghargai pengorbanan dan usaha warga kerjanya dalam meningkatkan produktiviti dan penyampaian perkhidmatan.

Katanya lagi, penerima APC tahun ini diharap agar tidak leka dan meninggi diri dengan pengiktirafan yang diperoleh sebaliknya terus berusaha untuk menjadi suri tauladan di jabatan masing-masing.

Pada masa yang sama, YDP MDHS turut menyampaikan ucapan terima kasih kepada pihak Kerajaan Negeri Selangor melalui Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) yang telah bersetuju menyokong cadangan menaik taraf Majlis Daerah Hulu Selangor kepada Majlis Perbandaran Hulu Selangor di dalam sidang Jemaah Menteri pada 24 februari 2021.

Pihak majlis juga telah menerima surat pemakluman berkenaan keputusan Jemaah Menteri dari Kerajaan Negeri Selangor bertarikh 31 Mac 2021. Seterusnya, Majlis dalam proses mendapatkan kelulusan dasar bagi pewartaan dan pengisytiharan naik taraf Perbandaran di bawah subseksyen 4(2) Akta 171 beserta tarikh kuatkuasa.

Diharapkan perubahan status Daerah Hulu Selangor kepada perbandaran akan membawa banyak kesan positif kepada penduduk dalam pelbagai segmen seperti kemudahan infrastruktur memandangkan ia merupakan sebahagian daripada keperluan untuk menjadi perbandaran.

Disamping itu, kakitangan MDHS juga disarankan agar mengubah daya pemikirian dan meningkatkan mutu perkhidmatan ke arah yang lebih tinggi setanding dengan status perbandaran yang diterima.

PAUTAN PANTAS

PAUTAN AGENSI

Hak Cipta Terpelihara © 2024 Majlis Perbandaran Hulu Selangor.

Majlis Perbandaran Hulu Selangor (MPHS),
Jalan Bukit Kerajaan,
44000 Kuala Kubu Bharu,
Selangor Darul Ehsan.

Isnin - Jumaat : 8:00pg - 5:00ptg

T : +603 6064 1331
F : +603 6064 3991
E : webmaster@mphs.gov.my

  • Kemaskini Terkini : Rabu 24 April 2024, 06:55:08.
Jumlah Pelawat :
00732172

Majlis Perbandaran Hulu Selangor

MyGov Portal Amiro Technology Sdn Bhd

I-TEGUR

Dasar Privasi

LAPORAN KES DENGGI EPID 2015