Sultan perkenan Hulu Selangor dimasyhur majlis perbandaran

SHAH ALAM, 21 OKT: Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) dimasyhur sebagai Majlis Perbandaran Hulu Selangor (MPHS) bermula hari ini.

Pengisytiharan dibuat Dato’ Menteri Besar Dato’ Seri Amirudin Shari sebagai menjunjung titah Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah yang memperkenan perakuan status baharu itu.

Amirudin berkata naik taraf status tersebut membolehkan Hulu Selangor menerima pelaburan lebih banyak selain melonjakkan sektor pelancongan dan perkilangan setempat.

Beliau memaklumkan perubahan itu juga bakal memberi impak positif kepada penduduk setempat ke arah kawasan perbandaran mampan dan berdaya tahan.

“Hulu Selangor akan diuruskan sebagai sebuah perbandaran dengan sistem penyampaian yang setara selain standard dan kecekapannya perlu sesuai dengan taraf tersebut.

“Status baharu ini juga meningkatkan harapan dan jangkaan pelbagai pihak. Semua warga kerja harus menangani cabaran mendatang serta menggembleng usaha bagi memantapkan kualiti perkhidmatan buat rakyat,” katanya berucap sempena pengisytiharan itu secara langsung menerusi Facebook MDHS.

Sementara itu, Yang Dipertua MPHS Mohd Hasry Nor Mohd berkata kejayaan hasil kerja keras bertahun-tahun harus menjadi kebanggaan seluruh rakyat kerana menjadi penanda aras terhadap pembangunan daerah terbabit.

“Seluruh penduduk pasti berkongsi detik keramat ini dengan penuh bangga dan terpahat dalam lipatan sejarah.

“Bagaimanapun, pasti ada cabaran bakal dihadapi. Justeru, marilah kita bersama memperbaharui komitmen untuk melaksanakan pembangunan berterusan,” katanya.

Dalam majlis sama, MPHS turut melancarkan logo baharu dan lagu bertajuk Hulu Selangor Terus Maju.

Sumber: https://selangorkini.my/2021/10/sultan-perkenan-hulu-selangor-dimasyhur-majlis-perbandaran/

PAUTAN PANTAS

PAUTAN AGENSI

Hak Cipta Terpelihara © 2024 Majlis Perbandaran Hulu Selangor.

Majlis Perbandaran Hulu Selangor (MPHS),
Jalan Bukit Kerajaan,
44000 Kuala Kubu Bharu,
Selangor Darul Ehsan.

Isnin - Jumaat : 8:00pg - 5:00ptg

T : +603 6064 1331
F : +603 6064 3991
E : webmaster@mphs.gov.my

  • Kemaskini Terkini : Rabu 24 April 2024, 06:55:08.
Jumlah Pelawat :
00732172

Majlis Perbandaran Hulu Selangor

MyGov Portal Amiro Technology Sdn Bhd

I-TEGUR

Dasar Privasi

LAPORAN KES DENGGI EPID 2015