YDP MDHS Mengadakan Lawatan Rasmi Ke Perodua

Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) mengadakan lawatan rasmi dan kunjungan hormat ke Pusat Pemasangan Kereta Perusahaan Otomobil Kedua Sdn.Bhd (PERODUA) di Sungai Choh, Serendah.
 
Lawatan ini merupakan lawatan rasmi pertama Tuan Yang Dipertua, Tuan Mohd Hasry Bin Nor Mohd selepas mengangkat sumpah pada 8 September 2021. Turut serta bersama beberapa Pengarah dan Ketua Jabatan MDHS. Ketibaan deligasi MDHS telah disambut oleh Yang Berbahagia Dato’ Zainal Abidin Ahmad, President & Chief Executive Officer (CEO) PERODUA bersama – sama pengurusan tertinggi PERODUA.
 
Di dalam lawatan tersebut, Mohd Hasry Bin Nor Mohd mengucapkan terima kasih kepada pihak PERODUA kerana selain membangunkan Pusat Pemasangan yang berteknologi tinggi, pihak PERODUA turut membantu dalam menaiktaraf infrastuktur sekitar seperti menaiktaraf jalan – jalan sekitar Bandar Bukit Sentosa, menyediakan jalan penyambung dari Bandar Bukit Sentosa ke Serendah yang seterusnya memudahkan penduduk Bukit Beruntung / Bukit Sentosa ke Kuala Lumpur melalui ‘Rawang Bypass’ dan membina Masjid PERODUA untuk kegunaan orang ramai.
“MDHS juga berharap dapat menjalinkan kerjasama erat bersama pihak PERODUA dari segi pertukaran teknologi, inovasi dan latihan pada masa akan datang bagi meningkatkan kualiti penyampaian pihak MDHS”, katanya lagi.
 
Di majlis yang sama, pihak PERODUA turut menyerahkan sumbangan dua PERODUA ARUZ kepada pihak MDHS untuk digunakan di dalam tugasan harian MDHS.

PAUTAN PANTAS

PAUTAN AGENSI

Hak Cipta Terpelihara © 2024 Majlis Perbandaran Hulu Selangor.

Majlis Perbandaran Hulu Selangor (MPHS),
Jalan Bukit Kerajaan,
44000 Kuala Kubu Bharu,
Selangor Darul Ehsan.

Isnin - Jumaat : 8:00pg - 5:00ptg

T : +603 6064 1331
F : +603 6064 3991
E : webmaster@mphs.gov.my

  • Kemaskini Terkini : Rabu 24 April 2024, 06:55:08.
Jumlah Pelawat :
00731875

Majlis Perbandaran Hulu Selangor

MyGov Portal Amiro Technology Sdn Bhd

I-TEGUR

Dasar Privasi

LAPORAN KES DENGGI EPID 2015