YDP MDHS TURUN LAWAT TAPAK BAZAR RAMADAN

Yang Dipertua Majlis Daerah Hulu Selangor, Dr. Mohd Azhar bin Mohamed Ali meluangkan masa lebih 1 jam melawat Tapak Bazar Ramadan Jalan Meranti, Batang Kali pada 4 Mei 2021.

Di dalam lawatan tersebut, YDP MDHS ingin melihat sendiri pematuhan Prosuder Operasi Standard (SOP) di tapak Bazar Ramadan selain beramah mesra bersama peniaga dan pengunjung yang hadir.

Pada masa yang sama, penyerahan sumbangan berbentuk kelengkapan pematuhan pemakaian SOP seperti pensanitasi tangan, pelindung muka dan topi turut diberikan kepada 47 peniaga.

Yang Dipertua tiba di Bazar Ramadan sekitar jam 4.30 petang dengan di sambut oleh Timbalan Yang Dipertua MDHS, Awaluddin Zakaria dan Pengarah Jabatan Pelesenan, Kamaruzzaman Abdul Rahman. Turut hadir bersama, ahli majlis kawasan Encik Murali A/L Samee dan Puan Tan Lai Zhen serta barisan pengarah dan ketua jabatan MDHS.

Dr. Azhar berkata, “orang ramai perlu sentiasa beringat akan ancaman wabak Covid-19 yang masih perlu dibendung penularannya. Para peniaga dan juga orang ramai yang berkunjung di bazar ramadhan perlu sentiasa mematuhi SOP yang ditetapkan seperti tidak leka dan mengabaikan penjarakan fizikal serta memakai pelitup muka dengan betul”.

“Alhamdulillah ternyata pengunjung dan peniaga mematuhi SOP yang telah digariskan oleh pihak MKN”, menurutnya lagi. Beliau berkesempatan membeli beberapa juadah untuk berbuka.

PAUTAN PANTAS

PAUTAN AGENSI

Hak Cipta Terpelihara © 2024 Majlis Perbandaran Hulu Selangor.

Majlis Perbandaran Hulu Selangor (MPHS),
Jalan Bukit Kerajaan,
44000 Kuala Kubu Bharu,
Selangor Darul Ehsan.

Isnin - Jumaat : 8:00pg - 5:00ptg

T : +603 6064 1331
F : +603 6064 3991
E : webmaster@mphs.gov.my

  • Kemaskini Terkini : Rabu 24 April 2024, 06:55:08.
Jumlah Pelawat :
00731927

Majlis Perbandaran Hulu Selangor

MyGov Portal Amiro Technology Sdn Bhd

I-TEGUR

Dasar Privasi

LAPORAN KES DENGGI EPID 2015