LAPORAN KES DENGGI EPID 2015 I-TEGUR

Isnin 05/06/2023 14:28
Isnin 05/06/2023 14:28

Kursus Pemantapan Pengurusan Bangunan Kediaman Strata (Comprehensive Strata Management And Residential Training) (C-SMART)

Tarikh Kemaskini: 01/05/2021

Bahagian Pesuruhjaya Bangunan, Majlis Daerah Hulu Selangor telah menganjurkan Kursus Pemantapan Pengurusan Bangunan Kediaman Strata (Comprehensive Strata Management And Residential Training ) ( C-SMART ) yang telah mendapat peruntukan daripada Lembaga Perumahan Hartanah Selangor bertempat di Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur yang berlangsung pada 26 September 2020 sehingga 27 September 2020.

Program ini telah dirasmikan oleh Timbalan Pesuruhjaya Bangunan 1 merangkap Setiausaha Majlis Daerah Hulu Selangor, Tuan Awaluddin Bin Zakaria,Turut hadir, Penolong Pengarah Kanan Lembaga Perumahan Hartanah Selangor, Encik Nor Hanizan Bin Sahib dan Sr Husna Binti Hassan, Timbalan Pesuruhjaya Bangunan 2 Majlis Daerah Hulu Selangor. Seramai 50 peserta telah menyertai program tersebut yang terdiri daripada kalangan Ahli Jawatankuasa JMB/MC dan Ejen Pengurusan di Daerah Hulu Selangor.

Bengkel yang diadakan ini merupakan inisiatif daripada Jawatankuasa Perumahan , Pengurusan Bangunan Dan Kehidupan Bandar ( STANDCO ) melalui Lembaga Perumahan Hartanah Selangor ( LPHS ) yang melibatkan semua Badan Pengurusan Bersama ( JMB ) dan Perbadanan Pengurusan ( MC ) di seluruh pentadbiran Pihak Berkuasa Tempatan ( PBT ) negeri Selangor.

Kursus yang diadakan ini memfokuskan kepada sistem pentadbiran dalam pengurusan JMB, MC dan Ejen Pengurusan ke arah yang lebih baik dan berdaya maju. Kursus ini juga memberi pendedahan dan pengetahuan dengan lebih jelas melalui perkongsian pengalaman antara peserta dan Pihak Berkuasa Tempatan.

Contact Us