LAPORAN KES DENGGI EPID 2015 I-TEGUR
Rabu 22/03/2023 04:58

Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang dan Jasamu Dikenang MDHS 2016

Tarikh Muatnaik: 02/05/2017
Tarikh Kemaskini: 11/08/2021

Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang dan Jasamu Dikenang MDHS 2016 telah diadakan pada 28 April 2017 (Jumaat). Bertempat di Dewan DAHA, Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Peretak, majlis ini telah dihadiri seramai  340 orang.  Majlis dihadiri oleh Puan Hajah Noraini binti Haji Roslan, SIS., PPT., Yang Dipertua MDHS, Tuan Mohd Fauzi bin Mohd Yatim, Pegawai Daerah PTDHS, YDH Dato’ Aman Shah bin Mohd Shahar, SMS., Orang Besar Daerah, Tuan Azman bin Dahlan, Setiausaha MDHS, Pengarah Jabatan MPSJ dan MDHS serta Ketua-ketua Jabatan Daerah Hulu Selangor.

Majlis dimulakan dengan Persembahan tarian menyambut tetamu kehormat, nyanyian lagu patriotik oleh Pasukan Koir MDHS dan seterusnya bacaan doa oleh Saudara Mohd Riduan bin Jamali.

Majlis ini telah disempurnakan oleh Puan Hajah Noraini binti Haji Roslan, SIS., PPT., Yang Dipertua MDHS. Beliau banyak memberikan nasihat serta panduan kepada semua kakitangan agar kekal cemerlang dan terus gemilang di masa akan datang.

Seterusnya majlis diserikan lagi dengan acara persembahan tarian dari pelajar SK Taman Bunga Raya serta Pasukan Tarian dari Kuala Kubu Bharu. Turut membuat persembahan adalah Kumpulan penyanyi daripada MDHS.

Seterusnya majlis penyampaian Penghargaan Dalam Kenangan kepada Allahyarhamah Hajah Norlida binti Haji Tahir, mantan kakitangan MDHS yang telah berkhidmat selama 32 tahun. Penghargaan diberikan juga kepada kakitangan yang telah berkhidmat selama 25 tahun iaitu seramai 16 orang  serta kakitangan pesara MDHS seramai empat orang. Acara kemuncak adalah pemberian Anugerah  Perkhidmatan Cemerlang MDHS 2016 seramai 31 orang dan seorang penerima bagi Anugerah Khas Kepujian.

Majlis dimeriahkan lagi dengan penyampaian Anugerah “The King Of Bollywood” dan  “The Queen Of Bollywood” kepada kakitangan yang telah mengenakan kostum yang paling menepati syarat-syarat bagi tema Bollywood tersebut.

Majlis berakhir jam 10.30 malam.

EnglishMalay

Contact Us