Ahad 29/05/2022 06:28
MENU

MENU

Mdhs Hargai Petugas Barisan Hadapan

Tarikh Kemaskini: 02/05/2021

*MDHS HARGAI PETUGAS BARISAN HADAPAN*

Dalam usaha kerajaan Malaysia mengharungi detik getir memerangi wabak COVID-19, barisan hadapan negara bertungkus lumus berperang dengan musuh yang tidak dapat dilihat dalam memastikan kesihatan, kemakmuran dan kesejahteraan rakyat Malaysia berada dalam keadaan baik dan terkawal.

Sehubungan itu, Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) ingin merakamkan setinggi-tinggi ucapan syabas dan terima kasih kepada seluruh anggota Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Polis Diraja Malaysia (PDRM), Jabatan Bomba Dan Penyelamat Malaysia (BOMBA), Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Jabatan Sukarelawan Negara (RELA), Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) serta agensi lain yang terlibat di atas usaha yang dilakukan.

Usaha mereka wajar mendapat sokongan padu seluruh rakyat terutamanya diwaktu yang sukar ini. Mereka juga ada keluarga yang disayangi, dan turut merasa kesukaran hidup diwaktu seperti ini. Berikan kerjasama dengan mengikut arahan PKP yang dikeluarkan supaya sentiasa berada dirumah agar rantaian wabak COVID-19 ini dapat diputuskan segera dan negara kita bebas dari virus ini.

Walau bagaimanapun, MDHS juga turut menghargai petugas kutipan sampah dan pembersihan awam yang bekerja sepanjang tempoh PKP dilaksanakan. Mungkin mereka bukanlah barisan hadapan yang memerangi wabak COVID-19, tetapi mereka inilah *_Unsung Hero_* yang menguruskan sampah setiap hari tanpa mengira penat lelah , sentiasa terdedah dengan risiko jangkitan virus semasa menguruskan sampah yang tidak diketahui berkemungkinan terdapat virus COVID-19 .

Mereka ini berpotensi dijangkiti namun mereka tetap komited bagi memastikan Hulu Selangor sentiasa bersih dan indah serta penduduknya dapat hidup dalam persekitaran yang harmoni dalam menghadapi ujian wabak ini.

Terima atas khidmat dan sumbangan anda. Kami doakan keselamatan anda dan semoga sentiasa berhati – hati dalam menjalankan tugas.

Disediakan oleh :
Bahagian Korporat
Majlis Daerah Hulu Selangor

EnglishMalay

Contact Us