Khamis 08/12/2022 23:46
MENU

MENU

PROGRAM BINGKISAN MESRA SELANGOR BERSAMA YAYASAN FOODBANK MALAYSIA

Tarikh Muatnaik: 27/04/2021
Tarikh Kemaskini: 11/08/2021

PROGRAM BINGKISAN MESRA SELANGOR BERSAMA YAYASAN FOODBANK MALAYSIA

Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) telah mengadakan Program Bingkisan Mesra Selangor Penyerahan Bantuan food Basket kepada Pemandu Teksi dan Pemandu Bas Sekolah yang diadakan di Kawasan Tapak Letak Kenderaan Stadium Mini, Kuala Kubu Bharu pada 26 April 2021.

Program ini merupakan salah satu usaha kerajaan Negeri Selangor dalam membantu golongan yang terjejas akibat Pandemik Covid-19. Seramai 60 orang penerima telah hadir terdiri daripada pemilik kereta sewa/teksi & bas sekolah di Hulu Selangor bagi mengambil sumbangan secara pandu lalu.

Yang Dipertua MDHS, Tuan Dr. Mohd Azhar Mohamed Ali berkata, konsep bantuan yang diagihkan adalah berupa food basket yang terdiri daripada bekalan keperluan asas bernilai RM100 setiap satu dan komposisinya ditentukan berdasarkan dapatan daripada bancian yang telah dibuat mengikut jenis barangan dalam senarai yang ditetapkan.

Bagi pelaksanaan bantuan segera melalui program Bingkisan Mesra Selangor Fasa 1, kumpulan sasar yang terdiri daripada pemandu teksi dan pemandu bas sekolah yang dikenalpasti melalui pangkalan data yang didaftarkan oleh Agensi Pengangkutan Awam Darat (APAD) di bawah kementeriaan Pengangkutan Malaysia.

Majlis penyerahan telah disampaikan sendiri oleh Yang Berhormat Puan Rodziah Binti Ismail, Pengerusi Jawatankuasa Tetap Perumahan, Kesejahteraan Bandar dan Pembangunan Usahawan. Turut hadir bersama Dr. Mohd Azhar bin Mohamed Ali, Yang Dipertua Majlis Daerah Hulu Selangor, Raja Dato’ Muzaffar bin Raja Redzwa, Orang Besar Daerah Hulu Selangor, Puan Normaliza Bt Md Rayis, Ketua Penolong Pengarah, Bahagian nKhidmat Pengurusan Lembaga Perumahan Dan Hartanah Selangor serta Ketua-ketua WHIP.

EnglishMalay

Contact Us