Rabu 17/08/2022 20:37
MENU

MENU

Program Gotong Royong MDHS bersama Peniaga Premis 2019

Tarikh Muatnaik: 08/03/2019
Tarikh Kemaskini: 11/08/2021

Program Gotong Royong MDHS bersama Peniaga Premis 2019.

Tarikh: 8 Mac 2019 (Jumaat)
Masa: 3.00 Petang
Tempat: Premis Perniagaan, Dataran Kuala Kubu Bharu.

Program ini julung kali diadakan sebagai inisiatif pihak MDHS dalam memberi kesedaran kepada peniaga bahawa tanggungjawab pembersihan premis tidak bergantung kepada pihak berkuasa tempatan sahaja malah peniaga juga perlu memainkan peranan dalam memastikan premis yang disewa sentiasa kemas dan bersih.

Program dimulakan dengan ucapan perasmian oleh Penyelaras Program selaku Pengarah Jabatan Penilaian dan Pengurusan Harta, Amlie Ismail.

Gotong-royong ini bukan sahaja dapat menerapkan semangat kerjasama dan sikap bertanggungjawab tetapi juga dapat mengeratkan hubungan silaturahim antara peniaga bersama kakitangan MDHS

Program ini dianjurkan oleh Jabatan Penilaian dan Pengurusan Harta dengan kerjasama Jabatan Landskap dan Jabatan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam.

Seramai 70 kakitangan majlis termasuk peniaga premis telah bersama-sama dalam gotong-royong yang diadakan.

Aktiviti ini mendapat sambutan dan kerjasama sepenuhnya oleh peniaga-peniaga di sini dengan mengindahkan kawasan persekitaran seperti membersihkan longkang, tandas, surau, memotong rumput dan mengutip sampah di sekitar kawasan ini.

Ianya akan diteruskan lagi dengan memberi penumpuan di kawasan harta majlis yang lain seperti pasar untuk memastikan setiap premis MDHS sentiasa dalam keadaan indah,bersih, ceria dan selesa untuk digunakan.

Pendekatan gotong-royong bersama-sama peniaga jarang sekali dilihat dan MDHS merupakan PBT pertama yang menganjurkan Program Gotong-Royong di Premis di bawah harta majlis.

EnglishMalay

Contact Us