LAPORAN KES DENGGI EPID 2015 I-TEGUR

Isnin 29/05/2023 14:02
Isnin 29/05/2023 14:02

Program Penanaman Pokok Bersama Umw Corporation Dan Majlis Perasmian Taman Awam Seroja, Bukit Sentosa

Tarikh Kemaskini: 02/05/2021

PROGRAM PENANAMAN POKOK BERSAMA UMW CORPORATION DAN MAJLIS PERASMIAN TAMAN AWAM SEROJA, BUKIT SENTOSA

Tarikh: 18 Januari 2020 (Sabtu)
Masa: 8.00 pagi
Tempat: Taman Awam Seroja, Bukit Sentosa

Taman Awam Seroja Bukit Sentosa ini adalah Taman Rekreasi Baru yang pertama di Selangor menerapkan konsep ‘ Smart Public Park’ atau Taman Awam Pintar. Konsep ini menekankan smart energy, water efficient dan green material dalam pembinaan taman.

Pembinaan taman ini menerapkan pelbagai elemen teknologi hijau seperti reka bina swales, penggunaan material telap air di laluan jogging, smart gazebo dan lampu SOLAR LED. Lampu SOLAR LED ini adalah untuk SMART Gazebo, lampu limpah futsal dan lampu dalam taman.

Manakala reka bina swales atau pengganti longkang tradisional di taman ini mampu mengawal dan menyelesaikan masalah banjir yang sering melanda di hadapan kawasan sekolah setiap kali musim hujan dan ribut melanda.

Pihak majlis amat berharap agar masyarakat dapat bersama – sama menjaga dan menggunakan kemudahan yang telah disediakan ini dengan baik dan cermat. Semoga mentaliti kelas pertama dapat ditanam dalam diri setiap warga Daerah Hulu Selangor.

Majlis Daerah Hulu Selangor ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada Encik Muzafar bin Munzir, Ketua Perkhidmatan Korporat, Kumpulan UMW Corporation Sdn. Bhd. di atas sumbangan 300 nos pokok yang akan ditanam pada hari ini. Majlis juga berterima kasih dengan kedatangan sukarelawan daripada UMW Corporation dan penduduk Jalan Seroja 5 yang akan bergotong-royong menanam pokok pada hari ini.

Majlis perasmian ‘SMART PUBLIC PARK’ PERTAMA DI HULU SELANGOR “TAMAN AWAM SEROJA, BUKIT SENTOSA” telah dirasmikan oleh Tuan Shukri bin Mohamad Hamin, Yang Dipertua Majlis Daerah Hulu Selangor.

Contact Us