Jumaat 09/12/2022 13:36
MENU

MENU

SAMBUTAN KEMERDEKAAN & HULU SELANGOR HARI TANPA KENDERAAN

Tarikh Muatnaik: 26/08/2019
Tarikh Kemaskini: 11/08/2021

24 Ogos 2019 (Sabtu). Jalan Orkid Bukit Sentosa. MDHS masih meneruskan lagi acara Hulu Selangor Hari Tanpa Kenderaan buat kali ke-6 bagi tahun 2019 dan Sambutan Kemerdekaan yang bakal tiba tidak lama lagi. Program turut dihadiri oleh Ahli Parlimen Hulu Selangor Puan June Leow Hsiad Hui dan Tuan Shukri bin Mohamad Hamin (YDP MDHS) serta Tuan Awaluddin bin Zakaria (Setiausaha MDHS) serta pengarah/ ketua jabatan MDHS dan barisan Ahli Majlis MDHS. Program telah dimulakan dengan kayuhan santai 15km dan larian santai serta pemberian bendera Malaysia kepada pengunjung yang hadir.Slot suntikan tanpa janji temu di PPV Dewan Komuniti Serendah akan ditingkatkan kepada 600 sehari berbanding 300 ketika ini.

Sumber: Media Selangor (https://selangorkini.my/2021/08/slot-vaksin-tanpa-janji-temu-di-serendah-ditambah-300-lagi/)

HULU SELANGOR, 4 OGOS: Slot suntikan tanpa janji temu di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Dewan Komuniti Serendah akan ditingkatkan kepada 600 sehari berbanding 300 ketika ini.

Dato’ Menteri Besar berkata langkah itu bagi melancarkan proses suntikan sekali gus melengkapkan kadar vaksinasi di Hulu Selangor yang ketika ini mencatat 60 peratus bagi dos pertama.

Dato’ Seri Amirudin Shari menjelaskan rancangan menambah slot juga sudah dikemukakan Pejabat Kesihatan Daerah Hulu Selangor kepada Badan Bertindak Imunisasi Covid-19.

“Jumlah kehadiran di sini agak tinggi malah setiap hari kira-kira 1,500 dos diberi melibatkan individu yang menerima janji temu di aplikasi MySejahtera serta tanpa janji temu,” katanya.

Beliau yang ditemui selepas meninjau PPV terbabit di sini hari ini turut memuji proses pemberian vaksin yang teratur dan lancar di sebalik kesesakan lalu lintas yang dihadapi.

“Semalam ada khabar kesesakan jalan raya, jadi mungkin perlu ada inisiatif antaranya menyediakan tapak letak kenderaan di padang sekolah berdekatan supaya pengunjung tidak perlu menunggu terlalu lama,” katanya.

Dewan Komuniti Serendah antara 10 PPV terpilih di Lembah Klang untuk pemberian vaksin tanpa janji temu melalui program jangkauan ke kawasan pinggiran Lembah Klang berkuat kuasa 2 Ogos.

Semalam, Menteri Penyelaras Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK) Khairy Jamaluddin berkata PPV Serendah menghadapi kekurangan bekalan susulan kehadiran penerima yang ramai.

EnglishMalay

Contact Us