LAPORAN KES DENGGI EPID 2015 I-TEGUR
Rabu 22/03/2023 04:31

Sekitar Program 100 Years Town Planning Ride Kuala Kubu Bharu Ke Putrajaya Bersempena Dengan Sambutan 100 Tahun Perancang Bandar Malaysia

Tarikh Muatnaik: 31/10/2021
Tarikh Kemaskini: 31/10/2021

Program PROGRAM 100 YEARS TOWN PLANNING RIDE KUALA KUBU BHARU KE PUTRAJAYA anjuran Persatuan Pegawai Perancang Bandar dan Desa Malaysia (PESADA) dengan kerjasama Majlis Perbandaran Hulu Selangor (MPHS). Tujuan program ini adalah bagi mengenang semula pejalanan profesion Perancang Bandar yang bermula dengan Perancangan Bandar Kuala Kubu Bharu yang dirancang oleh Perancang Bandar pertama Malaya dengan konsep Bandar Taman ke Putrajaya yang merupakan bandar terkini dirancang dengan konsep Bandar Taman Pintar.
 
Kayuhan disertai oleh 8 peserta dari PESADA dan turut disertai 3 peserta dari MPHS. Jarak kayuhan yang akan ditempuhi oleh penunggang sejauh 100KM yang juga sinigfikan dengan sambutan 100 tahun Perancang Bandar. Peserta dilepaskan bersama oleh Yang Dipertua MPHS Tuan Mohd Hasry Nor Mohd dan Naib Presiden Persatuan Perancang Bandar dan Desa Malaysia (PERSADA), TPr. Annie Syazrin binti Ismail. Sebagai simbolik pelepasan Tuan YDP menandatangi bendara Kayuhan 100 tahun dan bendera ini dibawa oleh peserta untuk ditandatangani pula oleh Presiden Perbadanan Putrajaya Datuk Muhammad Azmi bin Mohd Zain.
EnglishMalay

Contact Us