Rabu 17/08/2022 22:15
MENU

MENU

Sesi Taklimat Pertandingan Rekabentuk Landskap Dataran Kuala Kubu Bharu

Tarikh Muatnaik: 11/04/2022
Tarikh Kemaskini: 11/04/2022

Sempena Sambutan World Landscape Architecture Month yang di sambut setiap April, Jabatan Landskap MPHS telah mengadakan sesi taklimat kepada para peserta yang mengambil Bahagian dalam Pertandingan Rekabentuk Landskap Dataran Kuala Kubu Bharu. Taklimat telah dijalankan di perkarangan Dataran Kuala Kubu Bharu.

Taklimat telah disampaikan oleh Penolong Arkitek Landskap, En. Mohd Noor Effendi B. Mohd Tahir. Taklimat yang disampaikan menjurus kepada penerangan berkaitan rekabentuk dan syarat-syarat pertandingan.

Sesi taklimat ini juga turut dihadiri oleh pensyarah-pensyarah dan pelajar -pelajar IPTA antaranya daripada Universiti Islam Antarabangsa (UIA), Universiti Teknologi Mara (UITM), Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Politeknik Nilai dan Kolej Vokasional dan Teknikal Rembau.

Diharap kepada semua peserta pertandingan rekabentuk ini dapat memberikan komitmen dan idea yang menarik dan boleh dianggap sebagai satu sumbangan yang besar ke arah pembangunan pengindahan landskap Bandar Kuala Kubu Bharu sejajar dengan tema sambutan Bulan Senibina Landskap Sedunia (WLAM) 2022 iaitu ‘Daya Tahan Landskap Kearah Kelestarian Alam’.

EnglishMalay

Contact Us